top of page

Een Terugblik op het 'Concert for Peace' in Het Concertgebouw

Bijgewerkt op: 2 mrt.

Het Benefit for Peace' in Het Concertgebouw Amsterdam, een recent evenement georganiseerd samen met SJMC, was een nacht van muzikale betovering en diepe emotionele resonantie. Met trots kijken we terug op een avond waarop Farid Sheek, samen met celliste Maya Fridman, de gasten betoverden met hun muzikale talent.

Deze avond was niet alleen muzikaal uniek, maar ook symbolisch significant. Het concert was volledig uitverkocht en bracht een diverse groep mensen samen, verenigd door een gedeelde liefde voor muziek en een verlangen naar vrede. De energie van het publiek, hun enthousiasme en ontroering, waren tastbare bewijzen van muziek als een krachtig middel om mensen te verenigen.De avond begon met een introductie door Farid en Maya, die hun persoonlijke identiteiten deelden - een krachtige boodschap van menselijkheid en verbinding. Farid sprak over zijn identiteit als muzikant, moslim en mens, terwijl Maya zich voorstelde als muzikant, Jood en mens. Deze woorden legden de fundering voor wat een avond van gedeelde menselijkheid en begrip werd.Farids toespraak later op de avond was een krachtige herinnering aan onze gedeelde menselijke waarden: vrede, veiligheid, welvaart en liefde. Hij benadrukte het belang van het overstijgen van partijen in het conflict tussen Palestina en Israël, en pleitte voor medeleven, begrip en menselijkheid boven nationaliteit en geloof. Zijn woorden en de muziek vormden een brug tussen verschillende culturen en overtuigingen, waarbij de kracht van muziek werd benadrukt als een universele taal die ons allemaal verbindt.


Wij zijn diep dankbaar voor de warme ontvangst en de steun die we hebben ontvangen. De opbrengst van dit concert is gedoneerd aan de burgerslachtoffers in Israël en Gaza, via Zaka Emergency Relief en de Norwegian Refugee Council. Het was een avond die niet alleen een muzikale ervaring bood, maar ook een kans om een wezenlijk verschil te maken en eenheid te bevorderen.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page